5 vinkkiä Pärnuuhun

Lehtien putoillessa maahan voi olla vaikea suunnitella ensi kesän lomia, mutta uskokaa tai älkää kohta ne on taas edessä! Aikaisin suunnittelijat tuppaavat varaamaan tulevat lomansa kaukaisista maista, joihin tarvii menolipun lisäksi viisumin. Mutta entä jos matkaisitkin lähemmäs naapurivaltioomme Viroon?

Allekirjoittaneen ällikällä lyönyt maa ja sen tunnetuin rantakohde Pärnu on todella varteenotettava vaihtoehto (+ todella budjettiystävällinen sellainen). Jos siis haet vaihtoehtoista lomapaikkaa laita nämä vinkit korvan taa.

– täältä pesee 5 vinkkiä Pärnuuhun

1.

Pärnu on melko piskuinen paikka. Matkat taittaa vaivatta jalan, mutta kaiken lomastaan ajallisesti irti haluavan kannattaa vuokrata pyörä! Niitä saa vuokrapisteistä ympäri kaupungin. Saat valita pyöränmallin, jarrutyypin ja vapaavalintaisen vuokrausajan tunnista viikkoon. 2pv veloitti vakuutuksineen n. 18 euroa.

2.

Air bnb-kämppiä Pärnussa riittää, mutta jos haluat hotellisuosituksen ehdoton ykkönen on Rannahotell. Rantapromeradin varrella sijaitseva funkkistyylinen rakennus on yksi Pärnun isoimmista nähtävyyksistä. Rempatut huoneet ja elämäni ihanin hotelliaamupala = 5/5.

3. 

Kuten tutussa Tallinnassa Pärnusta voi bongata trendikkäitä ruokapaikkoja joiden hinnat ovat huomattavasti Suomen tasoa alhaisemmat (laadusta tinkimättä). Paikan parasta antia on merenelävät! Testaamistamme paikoista ehdoton suosikkini oli Kalamajakas.

Ps. Testatkaa ihanalta vaikuttava Kohvihoovik meidän puolesta!

4.

Varaa aikaa siihen oleelliseen, eli rannalla oloon! Pärnun hiekka on hienon hienoa ja valkoista (jota löytyy sitten ihan kaikkialta). Vesi on matalaa todella pitkälle mikä hankaloittaa uintihommia. Rannalla voi lekottelun lisäksi supata, meloa tai riippuliitää jos tekemisen puute pääse iskemään.

5.

Helpoin tapa saapua Pärnuhun on bussilla. Seitsemisen euroa/suunta hintaiset liput voi hankkia helposti etukäteen netistä. Bussifirmoista suosittelen Lux Expressiä jonka kulkupeleissä on kaikki tarpeelliset ja tarpeettomat gadgetit mini kosketus-screeneistä vesipulloihin ja jokaisen penkkiin upotettuihin pistokkeisiin.

Edellämainittujen vinkkien lisäksi suosittelisin viettämään päivän Pärnun keskustaa ja sen ikivanhoja puutalokortteleiden tutkimiseen. Vanhat ytimen kupeeseen rakennetut huvilat ja kaksikerroksiset puutalot on maalattu hullunkurisin väriyhdistelmin luoden kaupunkiin sympaattisen yleisfiiliksen.

Jos saan edes yhden teistä siellä ruuduntakana testaamaan tätä ihanaa, ihanaa paikkaa on työni tehty. Me aletaan siskon ja äidin kanssa piakkoin suunnittelemaan meidän yhteistä seuraavaa matkaa Itämeren ranalle.

– löytyykö keltään Pärnu-vinkkejä omasta takaa?

SEURAA BLOGIA: FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

2 vastausta artikkeliin “5 vinkkiä Pärnuuhun

  1. Eikös oikein kirjoitettuna ole Pärnuun? En ymmärrä miksi suomalaiset puhuvat Pärnuusta, menetkö Helsinkiiseen tai Kuopiooseen? Ehkä kuitenkin Helsinkiin ja Kuopioon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.