Vinkki Viroon matkustavalle: Paekaldan tynnyrimökit

Siitä lähtien kun postailin alkuviikosta kuvia Instastoryyn (@millakuoksa) mun ja siskon majapaikasta Rummu-järven rannalta on yksityisviestejä lisätietoihin liittyen sadellut tasaisesti. Kolmen nukuttava tynnyri oli Alettan bongaus ja aivan mieletön sellainen. Yhden yön mittainen visiittimme oli Paekaldan lomakeskuksen kokoon & aktiviteettitarjontaan nähden täydellinen

– tässä kuvaa ja muutama fakta niille, joilla kyseinen paikka kiinnostaa!

Rummu sijaitsee n. tunnin bussimatkan päässä Tallinnasta. Helpoiten paikanpäälle pääsee paikkarilla, joka kustantaa vaivaset kolme euroa per suunta. Aikataulut pääsee tsekkaamaan netistä/reitti-appistä täältä

Bussipysäkki jolla valkkaamastasi linjasta huolimatta hyppäät pois on nimeltään ”Murrangu” josta itse lomakeskukselle kävelee 2km. Varaa siis hyvät kävelykengät matkaan! Peakaldaan voi myös saapua autolla jos tahtoo, parkkipaikkoja riittää.

Lomakeskuksella on viisi kappaletta vedenpäällä kelluvia tynnyreitä joita pystyy vuokraamaan toukokuusta syyskuun lopulle saakka. Hinta kahdelle hengelle yhdeksi yöksi oli elokuussa kuutisenkymppiä.

Tynnyri sisältää patterin, 3kpl nukkumapaikkoja, lakanat, pyyhkeen ja kaksi pistoketta. Vessat, keittiö, nuotiopaikka ja suihkut ovat yhteisiä joita saa käyttää ilman lisämaksua!

Lomakeskustarjoaa mahdollisuuden kalastaa, uida ja tutkia järveä kanootilla. Rummu on tunnettu kristallinkirkkaasta vedestä ja on täten etenkin sukeltajien suosiossa.

Järven toisessa päässä sijaitsee Neuvostoliiton aikainen louhos (näkyy taustalla melonta kuvassa), vanhan aution vankilan vieressä. Raunioiden molemmin puolin kohoavat dyynit on yksi paikan tunnetuimpia nähtävyyksiä joiden luo pääsee jalan tai melomalla.

Ruoanvalmistus on keskuksessa pienemmillä porukoilla omissa käsissä. Isommat poppoot voivat tilata tarjoiluja etukäteen. Paikan päältä löytyy mökkikeittiö, jossa on kaikkea ottimista kattiloihin ja liedestä kahvinkeittimeen. Oikeastaan kaikki tarvittava – ainoastaan ruokatarpeet tulee hommata itse etukäteen, sillä lähistöllä ei ole kauppoja!

Henkilökuntaa keskuksella oli pari henkeä ja asiointi onnistui englannin lisäksi myös tarvittaessa suomeksi. Maksu tapahtui ainakin meidän tapauksessa vasta keskuksella, joten varaa käteistä matkaan.

Kaiken kaikkiaan paikka oli meille totaalisen positiivinen yllätys! Jos kaipaat pikaista get awayta mökkimaisemiin suosittelen Rummua lämmöllä. Viileässä, hennosti keinuvassa tynnyrissä nukkuu hyvin ja jalkopäädystä avautuvan maiseman tuijotus on parasta mahdollista ajanvietettä.

– heräskö mielenkiinto? Kuka haluais päästä testaan?

SEURAA BLOGIA FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

4 vastausta artikkeliin “Vinkki Viroon matkustavalle: Paekaldan tynnyrimökit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.