Kesäinen mansikkapizza

 

Kautta aikain ollaan kiistelty siitä, kuuluuko ananas pizzan päälle. Itse sen ja auran suolaista liittoa rakastava olen erittäin avoin erikoisemmille täytevaihtoehdoille. Yksi tämän hetkisistä lemppari comboistani, joka menee monelta jo pelkällä ajatuksen tasolla yli hilseen on Skifferissä maistamani mansikka + vuohenjuusto.

Päätettiin viime viikonloppuna tyttöjen kanssa testata miten mansikkapizza valmistuu kotiolosuhteissa – täältä pesee kuvia & ohjetta!

 

Pizzapohja:

5dl jauhoja

2dl vettä

1tl suolaa

25g hiivaa

loraus öljyä

Täytteet:

Tomaattikastiketta

Tuoreita mansikoita

Tuoretta Rucolaa

Pinjansiemeniä

Mozzarellajuustoraastetta

Vuohenjuustoa

 

Kaikille tuttua pizzapohjan tekoa en ala sen suuremmin selittelemään, mutta täytteistä huikkaan sen verran, että uunin kautta käy pohjan lisäksi ainoastaan: tomaattikastike ja juustot. Paista uunissa 225-asteessa kunnes reunat alkaa ruskettua. Loput täytteet ripotellaan päälle jälkeen päin. Siemenistä saa kaiken maun irti kun pyöräytät ne pannulla.

Ainiin, ja mitä makuun tulee oli meidän kotitekoinen mansikkapizza 5/5. En ole eläissäni näin hyvää omin kätösin väkerrettyä pizzaa maistanut. Avain onnistumiseen on ohueksi kaulittu pohja ja itse maustettu tomaattikastike – iso suositus!

If you thought pineapple on a pizza is weird take a look at what we made last week! Strawberry combined with salty goat cheese is heavenly, I’m telling you!

SEURAA BLOGIA FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.