Pariisin parhaat aamupalapaikat

Pariisi ja hitaat aamut ovat kaksi asiaa jotka yksinkertaisesti kuuluu yhteen. Aamupalasta nauttiminen ja kahvin istualtaan juominen kuuluu kulttuuriin. Toisin kuin Helsingissä, jossa lähes kaikki on sunnuntaisin kiinni, Pariisin kahvilat ja niiden pöydät on ammuttu täyteen – mutta mistä löytää ne Pariisin parhaat aamupalapaikat? Testasin viime syksynä miltein kymmenkunta erilaista aamupalapaikkaa joista keräsin teille alle oman top-6:n.

Ennen kun mennään itse asiaan, tässä muutama kaikkia alle listattuja paikkoja koskeva seikka:

A) Varaudu jonottamaan! Kovassa hypessä olevissa paikoissa käytte heittämässä nimet listaan, jonka jälkeen hengaatte paikan edessä olevalla penkillä n. tunnin odotellen kunnes pöytä on valmis.

B) Listalla leipä tarkoittaa lähes poikkeuksetta kahta palaa, joten annoksia on porukalla helppo jakaa. Kuvissa vilkkuvat setit ovat hinnaltaan yli/ali 20 euroa per naama.

C) Kuten tässäkin postauksessa, noin 2/3 tällä hetkellä trendikkäistä paikoista sijaitsee Le Maraisin alueella.

1. Ob-La-Di

54 Rue de Saintonge,

75003 Paris

Ensimmäinen aamupalapaikka johon tytöt minut vaihtoni aikana veivät. Pieni, kolmen pöydän ja sivutiskin kokoinen ihana kahvila on paikka josta löytyy ylivoimaisesti kaupungin paras avocadotoast. Tilatkaa aamupalan oheen kahvia sillä mehu ei ole tuorepuristettua (ja latte on taivaallista)!

2. Paperboy

137 Rue Amelot,

75011 Paris

Älyttömän symppis paikka jota tyylikäs nuori äijäporukka Maraisin kupeessa pyörittää. Yksi harvoista paikoista jossa kananmunan saa perinteiseen tapaan uppopaistetun sijaan! Propsit sisustuksesta ja hyvästä palvelusta.

3. Fragments

76 Rue des Tournelles,

75003 Paris

Sisustukseltaan persoonallisin ja itselle mieleenpainuvin kahvila. Pienestä koosta huolimatta paikka omaa yllättävän monipuolisen menun, joten suosittelen tilaamaan vähän kaikkea ja jakamaan annokset. Tilaukset tehdään pöydän sijaan tiskiltä!

 

4. Café Obercampf

3 Rue Neuve Popincourt,

75011 Paris

Täällä tutustuin edelleen pelkästä ajatuksen voimasta veden kielelleni herauttavaan shakshukaan (punainen pannuannos). Sen tilaaminen perinteisten lattejen ja toastien oheen on ihan must! Vielä kun päälle ripotellaan ronskisti fetaa niin ajjai…

5. Season

1 Rue Charles-François Dupuis,

75003 Paris

Turistien kovaan suosioon noussut Season löytyy nykyään jo useammasta kohtaa kaupunkia. Aito ja alkuperäinen sijaitsee Le Maraisin liepeillä, kävelymatkan päässä Républiquelta. Varaudu jonoihin! Paikasta saa aamiaisen lisäksi lounasta ja illallista.

6. The Broken Arm

12 Rue Perrée,

75003 Paris

Jos Season on tupaten täynnä etkä jaksa odotella, suunnatkaa nurkan takana sijaitsevaan Broken Armiin! Konseptiliikkeen ja kahvilan yhdistelmä tarjoilee pientä aamupalaa ja Pariisissa äärimmäisen harvinaista melkein ruisleiväksi luokiteltavaa tummaa leipää. Tänne siis jos iskee koti-ikävä.

Psssst. Jos Pariisin vintage shoppailu-vinkit kiinnostelee, lukaise tämä:

>> Vintage Shopping Guide: Paris

SEURAA BLOGIA FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.