Diy – Makramee amppeli

  On tämän vuoden ensimmäisen ei muotiaiheisen diy-ohjeen, eli makramee amppelin aika!

Nyt kun uuden kodin sisustaminen on ajankohtaista olen jälleen alkanut pyöritellä koti-/ sisustusaiheisia tuunauksia mielessä. Ensimmäinen toteutukseen lähtevä juttu oli alla komeileva narusta solmittu amppeli, joka on muuten hands down helpoin ohje aikoihin ja niin makee!

Eiköhän pidemmittä puheitta hypätä itse tutoriaaliin:

Tarvit

– Narua (tässä ontelokudetta)

– Metallisen rinkulan (tässä avaimenperästä)

– Sakset

– Koukun ripsutukseen

  Tarvit ohjetta varten jotain vahvaa, suhteellisen paksua narua. Itse käytin virkkauksesta yli jäänyttä puuvillaista ontelokudetta, joka toimii amppelissa täydellisesti (sitä myy lanka/ askartelun erikoisliikkeet)!

Leikkaa narustasi 4 x n. 2,5 mittaista pätkää ja taita nippu kahtia.

 

  Ota metallirinkula ja aseta se lankanipun keskikohtaan. Voit joko sujauttaa nipun sen läpi tai kiepsauttaa kiinni kuten tein yllä, molemmat toimii. Metalliosa helpottaa amppelin ripustusta ja tukevoittaa kiinnityskohtaa.

  Sitten solmitaan! Asettele lankanippu lattiaa tai muuta tasoa vasten niin homma helpottuu:

1. Ensimmäisellä kierroksella solmi kukin rinkulasta lähtevästä narusta (8kpl) viereisen narun kanssa jolloin saat 4 solmua.

2. Toisella kierroksella solmi vapaana olevat narunpätkät uudelleen viereisen narun kanssa.

  3. Kun viereiset pätkät on yhdistetty nappaa nipun reunimmaiset vapaaksi jääneet langat amppelin molemmin puolin 4. ja solmi keskenään. Tämän jälkeen voit jatkaa solmintaa samalla kaavalla niin monta kierrosta kun haluat (isompi ruukku= enemmän solmukierroksia).

4. Kun olet tyytyväinen määrään sido vapaana olevat langat yhteen isolla solmulla.

  Kiristä solmu tiukalle ja leikkaa irtopäät saman mittaisiksi

– olet valmis!

   

  Eikö ollu pikkusen helppoa, hä?

Tekasin innostuksissani ittelle kaksi makramee amppelia ja siskolle yhden. Pääsin viimein niiden avulla toteuttamaan visioni katosta roikkuvasta mini-yrttipuutarhasta. Yksi pienessä keskustakämpässä asumisessa oleva miinus on se, että oma parveke usein puuttuu. Nyt sen olemattomuutta kompensoi sisällä roikkuvat kasvini, ihanaa!

Mitäs siellä tykätään? Kuka meinaa testata?

SEURAA BLOGIA: FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

2 vastausta artikkeliin “Diy – Makramee amppeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.