6 asiaa, jotka kaukosuhde opettaa

Se että kaukosuhteet eivät ole sieltä helpoimmasta päästä on ihan yleistä tietoa. Näin ei kuitenkaan aina ole. Parisuhteita on yhtä montaa eri sorttia kun on itse pareja, eikä kaikkien kuulukkaan olla samanlaisia. Meille pidempään erossa eläminen (tosin olosuhteiden pakosta tapahtunut sellainen) on sopinu harvinaisen, jopa yllättävän hyvin!

En sano etteikö ajoittain haipakkaa ois ollu. Etenki nyt loppusuoran häämöttäessä meinaa malttamattomuus iskeä, mutta uskon koetellessa koita peilata niihin asioihin, joita erossaoloaika on mulle opettanu – tässä niistä muutama teille, siellä ruudun takana samanlaisessa tilanteessa eläville/ eläneille:

1. Ymmärrä, että yhteydenpito on hemmetin helppoa

Nykypäivänä yhteydenpito kaukosuhteessa on jopa naurettavan helppoa, monipuolista ja nopeaa. Puolisolle voi tekstata, Whatsapata tai Snäpätä. Näet jatkuvasti kullan kuvia Instassa ja tilapäivityksiä Facessa. Puhumattakaan facetimesta ja normipuheluista.

Miettikää ihmisiä jotka on eläneet kaukosuhteessa kymmenen, kaksi- tai kolmekymmentä vuotta sitten? Puhelut on ollu älyttömän kalliita eikä nettiä mailla halmeilla. Kuulumiset ruukattiin rustata paperille. On jopa pelottavaa kuinka pieni maailma loppujen lopuksi tänä päivänä on.

2. Riitele kun sille on aihetta

Kun yhteistä aikaa on vähän, sitä arvostetaan ja turhasta natiseminen ja toiseen pahan olon purkaminen jää vähemmälle. Arjen paineiden ja askareiden mukana tuoma pahantuulisuus ja toiselle tiuskimista ei tapahdu juuri lainkaan, kun sille ei anna aikaa. Erimielisyyksiä ja riitoja ei välimatka kuitenkaan täysin poista, mutta sen huomaa että kun jostain aletaan painia, on se aiheesta.

3. Muista, että molempien tulee tehdä uhrauksia

Kun kulta asuu kaukana, täytyy toisen näkemiselle uhrata aikaa ja tehdä järjestelyjä. Se että toinen tekee aikaa ja priorisoi puolisoaan muiden menojen edelle, on teko joka puhuu sanoja kovemmin. Kun toisen vuoksi uhrautuminen on molemmin puolista, luo se vahvaa välittämisen tunnetta ja pönkittää perustaa jolle parisuhdetta ja yhteistä tulevaisuutta rakennetaan.

4. Huomaa, että voitte olla yhdessä erikseen

Usein, etenkin parisuhteen alkuaikana on yleistä, jopa luonnollista sukeltaa ja uppoutua suhteeseen täysin. Pitkällä tähtäimellä sitä saattaa kadottaa itsensä suhteeseen, jollon ne asiat jotka tekee susta oman itsesi pikku hiljaa liukenee.

Yksi kaukosuhteen (väliaikaisen tai pitkäaikaisen sellaisen) plussapuolista on se että ollaan samalla yhdessä, mutta erikseen. Molemmat saa omaa aikaa ja tehdä omaa juttaan täysillä ilman että se olisi mitenkään toiselta pois. Toinen voi olla älyttömän tärkeä ilman että maailmasi pyörii 100% tämän ympärillä.

5. Älä pidä toista itsestäänselvyytenä, ikinä.

Mulle yksi tärkein juttu jonka olen kaukosuhteessa kohta vuoden eläneenä oppinut on se, etten pidä toista itsestäänselvyytenä. Parisuhteen rutinoituminen ja arkeen juurtuminen on asioita, joiden vuoksi erotaan jatkuvasti. Saattaa olla, että toisen käytöksestä paistaa sanomattakin selvästi merkkejä, että arvostus ei ole sillä tasolla, jolla se aikanaan oli ja tulisi olla.

On melkosta luksusta että kotona sua odottaa tuttu, rakas tyyppi, jonka kainaloon voi käpertyä ilta toisensa jälkeen nukkumaan. Joskus maksaisin kymppitonnin että pääsisin rakkaan kanssa vetämään lakanoita tai röhnöttämään sohvalle.

6. Oivalla, että ikävä on ihana asia

Ikävä on kamala, mutta samalla ihan hemmetin kaunis asia. Kun rintaa riipii ja kaipaa toista, mikään ei ole ihanampaa kun tietää että joku tuntee tismalleen samalla tavalla sua kohtaa. Jos ei välitä, ei ole myöskään ikävä. Sen kun tajuaa auttaa ikävä jaksamaan.

Ps. You know he’s a keeper when… bae lähtee vapaaehtoisesti ennen tunnin päästä alkavaa poikein iltaa sun, ajastimen ja kameranjalan kanssa koivikkoon kuvaamaan. Mitä oon tehny että oon tämmösen ukkelin ansainnu <3

SEURAA BLOGIA: FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

8 vastausta artikkeliin “6 asiaa, jotka kaukosuhde opettaa

 1. Hei Milla ihana postaus! Ite kanssa täysin allekirjotan jokasen varsinki toi neloskohta osu ja uppos! Hyvässä suhteessa voi olla toisella puolella maailmaa tekemässä omia juttuja silti tuntea, että on se toinen aina tukena ja turvana, erossa mutta silti tiukasti yhdessä <3. Meilläkin ollaan onneksi jo loppusuoralla ja päästään pian taas saman katon alle 🙂 <3

  1. Voi Sanna, mie niin tiiän että sie jos joku tähän osaat samaistua!!! <3 Te kaks ootte kyllä kans ihan älyttömiä taistelijoita ku ootte toisianne jaksanu odottaa 🙂 Loppusuoraaaa!!!

 2. Ihanat kuvat ja postaus! Oon niin samaa mieltä joka kohdasta, mun mielestä jokaisen parin kannattaisi kokea kaukosuhde aika! Mun mielestä se vahvistaa parisuhdetta ihan valtavasti ja kasvattaa luottamusta. Musta olisi jotenkin absurdi ajatus se, että parisuhde rajoittaisi omia unelmia tms, hyvänä esimerkkinä ehkä tää, että mä lähdin kirjaimellisesti maailman toiselle puolelle kolmeksi kuukaudeksi kun parempi puolisko jäi Norjaan :—D Musta on tosi tärkeää että kuitenkin se oma elämä säilyy vaikka ollaankin parisuhteessa ja sitä juuri kaukosuhde vahvistaa. Voi olla että mä sen takia liputan erityisen paljon tän kokemisen suhteen, koska mun parisuhde on nyt aina ollut kaukosuhde lukuunottamatta niitä pätkiä mitä mä oon voinut asua Norjassa! Sitä yhdessä olo aikaa kieltämättä arvostaa paljon enemmän, kun se on harvinaista herkkua :—-))))

  1. Kiitos Reetta <3 Ja halleluujaah! Niin totta 🙂 Ihanaa että sie otit ja lähdit ja että rakas ymmärtää sen ja jaksaa odottaa. Ei elämää pidä toisen takia kompromoida (apua onko tuo ees sana..) tai jättää asioita tekemättä, sillä ei se ole ikinä toiselta pois. Kaukosuhteiden arvostus ylös!!

 3. Hyvä kirjoitus! Samaa mieltä kaikesta ja oma aika on loppujen lopuksi myös ihanaa, kun sen oikein oivaltaa 🙂 Itse elelin kolme vuotta kaukosuhteessa, tosin vain 400km päässä.

  Pakko vielä sanoa kun kerta aloin kommentoimaan, että on se Toni edelleen komea mies! Tonille terkkuja Lauralta ja Rikulta pohjosesta! 🙂

  1. Voi kiitooos 🙂 Ihana että tykkäsit! Oma aika on nimenomaan ihanaa ja sitä tarvii jokainen, oli parisuhteessa tai ei.

   Ja hei, huikkasin Tonille ja se sanoo terkkuja molemmille takasin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.