Mitä tehdä ystävänpäivänä?

Ystävänpäivä häämöttää kulmantakana, hellu on hommattuna, mutta kun pitäis jotain spessua yhteistä tekemistä keksiä lyö pää tyhjää – kuulostaako tutulta?

Abouttiarallaa sinä, minä ja tuhatkunta muuta ens viikon alussa treffeille kultansa kanssa hamuavaa pähkäilee mitä hittoa sitä tekis. Kun keilaamassa ollaan jo käyty, escaperoomit ahdistaa ja lähikaupan neilikkakimppu on niin nähty, mitäs sitten tehään? Ei hätää!! Täältä pesee 6 kappaletta timanttisen kovia ideoita, joilla varmistat että teän ystiksestä tulee suksee.

1. Pariskuntana rusettiluistelemaan

Koskas ootte ollu viimeksi luistelemassa (jos talvisaikaan hiekottamattomilla teillä liukastetua ei lasketa)? Mulla vastaus oli vielä pari viikkoa sitten että yläasteen liikkatunnilla.

Ottakaa termaritäyteen kuumaa kaakaota ja suunnatkaa lähimmälle luistinradalle! Nyt kun keli on vielä kylmä ja jäät kunnossa. Helsinkiläisille vinkkinä ihan rautatieaseman kupeessa sijaitseva Jääpuisto. Luistinvuokra + sisäänpääsy opiskelijalle on opiskelijalle vaan 10 euroa – ei paha ollenkaan!!

2. Ei se perinteisin leffailta

Leffaan meno, tuo treffi-iltojen klassikko toimii aina. Jos haluat ystävänpäivän kunniaksi viedä elokuvaelämyksen seuraavalle tasolle, suunnatkaa rakkaan kanssa Finnkinon sijaan pienempiin ja spessumpiin teattereihin.

Mun bongaama leffateatterien timantti on nimeltään Kallion Riviera. Paikka on elokuvateatteri, baari ja ravintola kaikki saman katon alla. Simppeli mutta nerokas idea! Käytiin tsekkaamassa Tonin kanssa La La Land pari viikkoa sitten ja voin kertoa että lasi (erittäin kohtuullisen hintasta) kuoharia ja pari lautasta tapaksiaon 5/5.

3. Kahden/ neljän tähden illallinen

Ystävänpäivänä on mahotonta päästä sisään ylipäätänsä mihinkään ravintolaan, ellet pöytävarausta oo tehty vähintään viikkoa ennen, jota en etukäteen muista kuitenkaan.

Välttääksesi pöydän jonottaminen ja ravinteleissa vallitseva kaaos, pistä oma pytinki pystyyn kahdestaan tai kaveripariskunnan kanssa. Raivatkaa olkkariin tilaa, heittäkää ruokapöytä keskelle kämppää liinoineen, kynttilöineen kaikkineen ja kokatkaa kolmen lajin illallinen á la teikäläiset.

4. Pue tunteet sanoiksi

Ettekö rakkaasi tai ystäväsi kanssa ennätä näkemään tulevana tiistaina? Ei hätää! Jotta koko juhlapäivän ytimessä oleva tunteiden sanoiksi pukeminen ei jää välistä, kirjoita lähimmäiselle kirje tai postikortti <3

Voin kertoa että nykypäivänä käsin kirjotetut sanat paperilla lämmittää enemmän ku sata aurinkoa eivätkä ne edes maksa mitään – best things in life are free.

5. Get a room

Kyllästyttääkö arki ja kotona makaaminen juhlapäivänä? Vaihtakaa maisemaa ja varatkaa huone airbnb:stä!

Etenki raskaan arjen keskellä pieni, yhden yön mittanen get away piristää kummasti ja saa aatteet pois arjen askareista. Paetkaa pyykkivuoria, laskekaa kylpy ja tilatkaa woltilla ruokaa – nautiskelkaa oikeen kunnolla! Ps. pääsette helposti testaamaan muutoin täysin oman budjetin ylittävää kämppää yhden yön ajaksi.

6. Mini get away

Toinen tapa paeta arkea vielä skelta kauemmaksi on päräyttää päiväksi toiselle paikkakunnalle ja tehdä muutaman tunnin mittainen reissu viereiseen kuntaan! Suomi on täynnä kaikenlaista nähtävää ja upeita paikkoja luonnossa, joten ei muutaku toppikset jalkaan ja laittakaa jossittelulle loppu!

Mikäli tiistai on molemmille vapis kävelkää metsässä, tehkää tulet, pilkkikää tai kiikkukaa lähikukkulalle. Raitis ilma ja kirpsakka pakkanen tekee hyvää!

Kuvat / Riikka K

Siinäpä niitä oli! Mitä teitsi meinaa tehä ens tiistaina? 🙂

Ps. Uutta diy-ohjetta on tulossa huomenna sunnuntaina – stay tuned!

It’s the time of the year when the annual ”what the f- am I gonna do on Valentines day -panic starts to kick in. Lucky news: I got you covered!!

Check out a movie at an indie cinema, turn your livingroom into an restaurant, go ice skating, rent a room from airbnb,  make a day trip to the wilderness or organize you bae a treasure hunt (with as the price of course) – Problem solved!

SEURAA BLOGIA: FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.