Mitä matkalaukusta eläminen on minulle opettanut

Kohta kahdeksatta kuukautta kahden matkalaukun kanssa paikasta a) paikkaan b) ravanneena, keskimäärin kolmen kuukauden välein muuttaneena alkaa käsite kodista ja kaikesta omistamastani materiastaa hämärtyä.

Vaikka ilman vakituista osoitetta pomppiminen ei ole se ideaalein tilanne, aina löytyy jotain posia! Reissunpäällä olo opettanu ittestä ja aidoista tarpeista mulle paljon odotettua enemmän. Se määrä maallista omaisuutta joka mulla kulkee matkassa, on vaan murto-osa siitä kaikesta mitä omistan. Tavara on ajan myötä karsiutunu tasasta vauhtia tarpeellisuuden mukaan ja tässä vaiheessa jäljellä on enää ne arjen pyörittämiseen tarvittavat must-jutut (+muutama takki ja kenkäpari yli tarpeiden, mutta ne menköön ammatin piikkiin…).

.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oon täällä jo aiemminki toitottanu oivallustani siitä kuinka vähemmän on aidosti enemmän. Turhasta tavarasta luopuminen vapauttaa ihan hemmetisti mikä tekee arjesta, asioiden löytämisestä ja järjestelemisestä vaivattomampaa. Tyhjä tila vaatehyllyllä tai sänky vailla tusinaa sisustustyynyä antaa mulle ennenkuulumatonta rauhan tuntua. Ja tää ei päde pelkästään vaatekaapin sisältöön, vaan ihan kaikkeen.

On hassua miten yhdet laadukkaat pellavalakanat, minimiin karsittu luottokosmetiikka, kuvausvehkeet, pressopannu, ompelukone ja ne muutamat lempparikipot ja kupit riittää.

.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pienenmoinen ahdistus kiipeää ylös pääkoppaa kohti kun ajattelen usean neliön kokoista varastoa joka makaa Tampereella täynnä viime keväänä tyhjennetyn kämpän jäljiltä. Vaikka  meomasta mielestä aikanaan kovalla kädellä kampetta pois/myyntiin raakattiin, voin kertoa että kun uudelleen saman katon alle muuttamis -mahdollisuus näyttäytyy, sanotaan melkosen monelle asialle niissä pahvilaatikoissa hyvästi!

Musta tuntuu että tää matkalaukusta eläminen on sammuttanu mun pahaa vauhtia edenneen keräilyvimmani ja esti pääsyni himomastraajiin, ennen kun kyseinen reality tv-formaatti Suomeen kerkes rantautuu.

Bottom line: Ylenpalttinen tavaran määrä ei tuo onnellisuutta – Less is more.

One of the many things living out of a suitcase (or two to be exact) has taught me during the last 8 months has been to separate me from material. After moving every 3 months I keep my stuff at a minimum and discard all that is unnecessary. And believe, we ALL have a lot of it. We just do not realize it.

SEURAA BLOGIA: FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

 

4 vastausta artikkeliin “Mitä matkalaukusta eläminen on minulle opettanut

 1. Hei! Postauksesta tuli mieleen, kuinka vähän/paljon vaatteita sinulla oli mukana vaihdon aikana? 🙂 Olen itse lähdössä vaihtoon kuukauden päästä ja yritän miettiä erilaisia asukokonaisuuksia niin vähällä vaatemäärällä kuin mahdollista.

  (Alotin blogisi lukemisen vaihtosi aikana ja pitää vaan sanoo et omg! Jatka samaan malliin 🙂 Tosi kiva lukea lifestyle/muotiblogia omalla twistillä! Mietin itse blogin hankkimista vaihdon aikana)

  1. Hyvä kysymys!! Mulla oli yllättävän vähän, ainakin siis alussa kun menin Ranskaan ennen shoppailuja 😀 Eli menin yhdellä muistaakseni…. 18kg (?) painavalla matkalaukulla jossa oli kaikki kengät, vaatteet, takit yms..

   Tulin takasin kahden sen kokoisen kanssa sillä matkaan tarttu kosmea, kenkiä ja pari takkia jotka oli turkasen isoja kuljettaa!!

   Ja ehottomasti bloggailuhommia testaileen, vaihto on täydellinen aika alottaa 🙂

 2. Yksi iso matkalaukku viideksi kuukaudeksi, saa nähdä tuntuuko samalta kuin sinusta! Luopumisvimma on täälläkin ollut kova, toivottavasti kiivastuu entisestään ulkomaanjakson jälkeen 🙂

  1. Se on yllättävän helppoa ku oikeasti miettii mitä pakkaa! Alotin itte pakkaamisen paria viikkoa ennen ja ”elin” siitä laukusta. Näin nopsaa mitä jutut on ihan turhia ja mitä käytän aina 🙂 se on yks hyvä vinkki!! Ja kantttaa ottaa huomioon paikallinen sää ettei tuu otettua luin lämpimiä/ kylmiä vaatteita turhaluulojen vuoksi.

   Tsemppiä vaihtoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.