Vintage Shopping Guide: Paris

Sain jo jonkin aikaa sitten päähäni idiksen postailla Pariisin vintage ja kirppispaikoista. Annoin sen marinoida pari viikkoa, tein ahkerasti kenttätutkimusta ja bongasin ison kasan potentiaalisia putiikkeja. Researchin teko oli melko vaarallista, sillä kotiutettavaa kampetta käveli vastaan enemmän kuin tilisaldo ja lentoyhtiön kilorajotukset myöten antaa.

Pitemmittä puheitta, tässä listattuna Pariisin kovimmat kierrätetyn muodin ostopaikat ja uniikeimmat vintage-aarreaitat, joista jokainen löytää takuulla omat suosikkinsa.shopping_guide4

1. Episode / 12-16 Rue Tiquetonne, 2 Arr

Ristisin tän paikan jonkinsortin seconhand-supermarketiksi. Kaikkea mitä oon ikinä koittanu Suomenkirppiksiltä tuloksetta vuosia bongata yhdessä paikassa nokan edessä. Jos et muualle loman aikana ennätä, tsekkaa ainakin tää!

2. Pretty Box / 46 Rue de Saintonge, 3 Arr

Jos haet jotain todella uniikkia, laadukasta josta oot valmis maksamaan, Pretty Box on sun paikka. Nimensä mukaan laatikon kokoinen putiikki on täynnä ihan älyttömiä vintage taideteoksia joka näkyy hinnassa. Varoituksen sana. Jos keikut kulmilla kannattaa sisällä pyörähtää ihan vaan inspiraatio mielessä.

3. Bleach Vintage Store / 93 Rue St Denis, 1 Arr

Ihan Les Hallesin ostoskeskuksen vieressä sijaitseva pienehkö vintagekauppa. Hyvää peruskampetta miehille että naisille: farkku- ja nahkatakkia, aitoja Leviksiä, bombereita, flanelleja, tennareita ja kangaskasseja.

4. Thanx God I’m a VIP / 12 Rue de Lancry, 10 Arr

Ulkoa piskuruisen näköinen, sisältä hirmuisen kokoinen valikoima laadukasta, ajoittain tosi kovan merkkistä vintage kamaa (YSL, Gucci, Hermes, yms). Plussaa kauniista sisustuksesta ja liikkeen peräosan kahvilanurkkauksesta.

 kuva  kuva-251  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  kuva-20

5. BIS Butique Solidaire / 7 Boulevard du Temple, 3 Arr

Kaikista listan paikoista ”kirppismäisin” valikoimaltaan. Arkisempaa second handiä huomattavasti muita huokeampaan hintaan. Yläkerta pyhitetty naisille ja alakerta miehille.

6. Noir Kennedy / 22 Rue du Roi de Sicile, 4 Arr

Hyvällä maulla valikoitua, astetta ”rokimpaa” vintagea ja itsetuunattua kampetta Marain laitamilla. Jätin erittäin vastahakoisesti nuo yllä kiiluvat metalliavokkaat paikan päälle, mutta koko oli auttamattomasti yhdellä liian iso!

7. FREE’P’STAR / 52 & 61 rue de la Verrerie & 20 rue de Rivoli, 4 Arr

Kolmessa eri liiketilassa toimiva vintagekauppa, jossa hinnat ovat kohdallaan! Täältä löydät kaikkea euron löytökasoista seinille henkaroituihin valikoidumpiin vaatteisiin. Valmistaudu ihmisryhtäykseen, etenkin jos olet viikonloppuna liikenteessä.

8. KILO SHOP / 65 Rue de la Verrerie, 4 Arr

Miltä kuulostais kahmia vintageä ostoskassiin ja maksaa kassalla kilohinnoilla samaan tyyliin ku vihannekset? Täällä se onnistuu! Rue de la Verrerien varrelta ihan Free’p’staria vastapäätä löytyy kaksi tällä mentaliteetillä toimivaa paikkaa (sama ketju?) ja voi viude niiltä löytyy kivaa kamaa.

  kuva-22  kuva-8  kuva-23  kuva-21

9. Vintage Desir / 32 Rue des Rosiers, 4 Arr

N. 5 minsan kävelymatkan päässä edeltäjistään löytyy symppis todella vieheättävän old schoolilla liiketilalla varustettu seconhand-kauppa. Selkalaista naistenvaatetta moneen makuun. Huomattavasti turvallisempi valikoima muihin alueen putiikkeihin verrattuna.

10. The King of Frip / 33 Rue du Roi de Sicile, 4 Arr

Samaa kaavaa Derisin kanssa noudattava paikka. Plussaa isosta neule-, laukku- ja kipparilakki-valikoimasta! Huom. Google maps näyttää sijainnin väärälle puolen katua.

11. Marché Aux Puces (Les Puces) / 138/140 Rue des Rosiers, 18 Arr

Euroopan suurimmaksi kirpputoriksi/ viikonloppumarkkinaksi tituleerattu tapahtuma, joka sijaitsee Pariisin keskusta-alueen laitamilla. Metro linja 4:llä pääsee kätsysti syrjäisestä sijainnista huolmatta ihan viereen.

Paikan kokoa ei turhaan mainosteta. Kantsii tutustua etukäteen alueen eri osiin niin et hukkaa aikaa piraattituotteita kaupittelevien myyjien huudeilla. Oma lempparini osioni oli Marché Malik / Rue Paul Bertin -alue, jonne on keksittynyt vintagevaatteen myyjäkunta.

There you go guys: nine see worthy vintage/ second hand shops, boutiques and markets you gotta check out while visiting Paris! The links will take you straight to the places locations & websites – enjoy!

 

SEURAA BLOGIA FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

5 vastausta artikkeliin “Vintage Shopping Guide: Paris

  1. Mikäs olis paras paikka löytää nahkatakki, bleach vintage store? Ensi viikolla ekaa kertaa pikavisiitille Pariisiin ja haluisin käyttää vain minimaalisen ajan kauppojen koluamiseen (enemmän vaan kaupungissa haahuilua). Muitakin matkavinkkejä otan vastaan myös mielelläni! <3

    1. Nahkatakki…. Sanoisin että Episode tai toi Bleach!! Hinta-laatusuhteeltaan parhaita ja isoimmat valikoimat takkeja kategorioittain. Kantsii tsekata vaikka molemmat, sillä ne ei oo hurjan kaukana toisistaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.